Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Ljungby/Alvesta/Lessebo

Flera inbrott i länet inatt

Det har varit flera inbrott runt om i länet inatt. Bland annat hade en villa i Annestad utanför Ljungby inbrott vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Personen som bor i villan hade vaknat av att någon kom upp i sovrummet.

Om något hunnit bli stulet vid inbrottet i Annestad är oklart. Gärningsmannen försvann snabbt från platsen när han upptäckte att någon var hemma.

Polisen skriver på sin Facebooksida att de nu vill ha in tips från allmänheten som kan ha sett en silverfärgad BMW Z8 cab köra från platsen, vilken gärningsmannen alltså ska ha färdats i.

Om någon har sett denna bil i anslutning till brottet, så kontakta polisen på tips.kronoberg@polisen.se

Och det har varit flera inbrott i länet inatt. En villa på Hjortsbergavägen i Alvesta utsattes för inbrott, då en okänd person tagit sig in under natten. Plånbok och väskor saknas efter inbrottet.

Även i Lessebo kommun har det varit inbrott, då en fönsterruta krossats i Transjö hytta. Här är det oklart om något har stulits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".