Lessebo

Inga omedelbara åtgärder efter badolycka

"Vi har kontakt med Räddningstjänsten"
1:10 min

Lessebo kommun kommer inte vidta några omedelbara åtgärder efter den tragiska olyckan igår på Lessebo badplats, där en ung man skadades svårt. Och allt tyder nu på att mannen inte hoppat från hopptornet, vilket flera medier rapporterade om igår, utan från bryggan.

Leif Gummesson som är teknisk chef på kommunen säger att man nu måste ta reda på hur olyckan gick till, innan man kan bestämma om det är något som behöver förändras i säkerheten på badplatsen.

– Vi har kontakt med Räddningstjänsten för att få reda på vad som hänt och är det något som vi kan göra så kommer vi åtgärda det.

Det var igår eftermiddag som Räddningstjänsten larmades till Lessebo badplats - en man hade försvunnit ner i vattnet, troligen hade han dykt från bryggan. När Räddningstjänsten fick upp honom hade flera minuter gått. Mannen fördes till lasarettet där han fortfarande vårdas med livshotande skador.

Enligt chefen för Räddningstjänsten i Lessebo, Per Petterson, är badplatsen i Lessebo en trygg badplats och enligt tekniske chefen Leif Gummesson dyker man här varje år för att kontrollera bottnen, senaste dykningen var för några veckor sedan.

På Lessebo badplats idag fanns mycket badgäster i det fina vädret. Det är obehagligt det som hänt säger Johanna Valtysdottir. Och hon vill gärna veta mer om vad som egentligen hände.

– Man undrar ju vad som har hänt. Det är ju inte så vanligt att någon bara drunknar. De kanske kan kolla upp hur pass djupt vattnet är och hur farligt det är att dyka i så fall, säger hon.

 Dan Eliasson

dan.eliasson@sverigesradio.se

Livshotande skador för badande man

#link=355391#höll på att drunkna när han badade på en badplats i Lessebo i eftermiddag har fått livshotande skador, uppger Växjö lasarett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".