Kronobergs län

Problem med bussförbindelser

"Jag måste åka bil vissa dagar för att hinna fram i tid"
1:31 min

Vissa får sluta jobbet tidigare, andra får ta bilen. Många anser att det har blivit svårare att resa med buss i länet sedan tidtabellerna gjordes om.

Mats Johansson Förster bor i Norrhult och pendlar till jobbet i Västra Industriområdet i Växjö. Han är en av de som drabbats när tidtabellerna förändrats, när han ska byta buss vid resecentrum har den anslutande bussen redan avgått innan han är där.

– Det innebär att jag måste åka bil vissa dagar för att över huvud taget komma hem i rimlig tid.

Tidigare har vi berättat om andra resenärer som tvingas sluta jobbet tidigare för att komma med bussen från Västra industriområdet i Växjö.

För vissa har förändringarna även inneburit avsevärt mycket längre restider.

Patrik Tidåsen är Trafikchef på Länstrafiken Kronoberg. Han berättar att man velat anpassa sig efter Växjö stads förändringar. Både när det gäller förändringar av tågförbindelser och var arbetsplatserna finns. Ändringarna i tidtabellerna har därför gjorts för att flera andra resenärer ska få bättre restider.

– Där det har funnits uppstartsproblem har det ju inte varit så lyckat. I det här nya upplägget finns det många vinnare men det finns även en del förlorare, säger han.

Dan Eliasson/Sveriges Radio
dan.eliasson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".