1 av 3
De 100 platserna som finns på lägret fylldes i år och det var flera som inte lyckades få en plats. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
2 av 3
En av gymnastikledarna är Johan Ligård och han och nio andra ungdomar har detta som kommunalt sommarjobb. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
3 av 3
Annette Larsen är ansvarig för gymnastikdelen i Strömsnäs Sports Camp. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
Eftermiddag i P4

Populärt idrottsläger i Strömsnäsbruk

Initiativtagaren Johan Göransson: "Det är jätteroligt"
1:14 min

Under hela veckan pågår Strömsnäs Sports Camp - ett idrottsläger där både fotboll och gymnastik utövas. Trots ett ihärdigt regn när P4 Kronoberg besökte dem var det bara glada miner bland deltagarna.

Ett hundratal barn och ungdomar i åldrarna sju till 14 från Markaryds kommun deltar i tävlingarna i veckan. Det är andra året som idrottslägret arrangeras och efterfrågan på platserna till både gymnastiken och fotbollen har varit stor. Så pass stor att flera inte lyckades få en plats detta året.

Lägret har inte bara gjort att flera barn och unga blivit mer aktiva utan det har också genererat tolv sommarjobb, varav tio kommunala.

– Jag tycker det är jätteroligt, gymnastik gillar jag ju så jag gillar att jobba med det också, säger Johan Ligård som är en av ungdomsledarna på gymnastiken.

Dan Eliasson

dan.eliasson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".