Jonas Fyrpihl. Foto: Christer Claesson
Kroatien/Kronoberg

Växjöskytt uttagen till EM i Kroatien

1:27 min

Jonas Fyrpihl som representerar Växjö Pistolklubb är klar för Europamästerskapen i Kroatien i månadsskiftet juli - augusti. Han kommer att tävla i två olika grenar - standardpistol och grovpistol.

– Kommer jag bland de tio främsta individuellt har jag gjort det bra. Jag kan ta medalj men då måste jag skjuta i nivå med mitt personbästa. Störst medaljchans har vi i lagtävlingen, där vi är tre bra och jämna skyttar.

Jonas Fyrpihl debuterade i ett internationellt mästerskap redan som 15-åring - då var det junior-EM. Sedan dess har han deltagit i flera senior-EM och också ett VM. Som sina främsta meriter räknar han två delsegrar i Europacupen där de allra flesta av de bästa skyttarna finns med.

Jonas Fyrpihl är nu 40 år och han tycker att han blivit en allt bättre skytt på senare år.

– Framförallt de två sista åren. Det har väl lite med mognad att göra, hur man kan ta med sig tidigare erfarenheter in i nya tävlingar.

Fram till EM blir det förstås mycket träning.

– Det blir tio till tolv träningspass i veckan och också fysisk träning tre gånger i veckan. Den fysiska träningen är viktig för att återhämta sig från all skjutträning som jag genomför nu, berättar Jonas Fyrpihl.

Roger Bergvik

roger.bergvik@
sverigesradio.se

0470-72 60 55
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista