Skylt vid infarten till Älmhult - där medborgarna är rätt så nöjda. Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio
ÄLMHULT

Älmhultsborna känner sig trygga - men vill ha fler bostäder

Älmhultsborna känner sig ganska trygga och är också rätt nöjda med arbetsmöjligheter och kommunikationer. Däremot är de mindre nöjda med bostäder och nöjesutbud. Det visar en medborgarundersökning som gjorts bland älmhultsborna.

1 000 personer i Älmhults kommun har fått svara på frågor i en stor enkät från Statistiska Centralbyrån (SCB). Frågorna handlar om vilka attityder medborgarna har och vad de faktiskt tycker om saker och ting. Allt från om hur kommunen är att bo i till vilket inflytande man har i olika frågor.

Medborgarundersökningen visar att Älmhult ligger i linje med många andra kommuner när det gäller helhetsbetyget.

Älmhultsborna är lite mer nöjda än genomsnittet med arbetsmöjligheter, kommunikationer och trygghet medan de är lite mindre nöjda med bostäder och fritidsmöjligheter.

När det gäller bostäder är tillgången på bostäder något man inte är helt nöjd med - Och får älmhultsborna välja så kunde också nöjesutbudet i kommunen varit lite bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".