Nanne Bergstrand. Foto: Patric Söderström/Scanpix
fotboll

Bergstrand slutar i Kalmar FF

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand gör sin sista säsong i föreningen. Efter 13 säsonger med laget så går Nanne vidare i sin tränarkarriär. Han kommer leda laget säsongen ut och Kalmar FF kommer nu påbörja rekryteringen av en ny tränare. 

Det var under en presskonferens på måndagen som Nanne Bergstrand berättade om sitt beslut att gå vidare.

– Det är ett beslut som vuxit fram de senaste åren. Jag har haft en dröm att komma till Champions league igen. Därför väljer jag att gå vidare, säger Nanne Bergstrand.

Nanne ska inte ha varit i kontakt med några andra klubbar än och säger att om det inte dyker upp några tränarjobb så får han göra någonting annat.

Kalmar FF:s ordförande Anders Nyblom säger att Nanne hade varit ett starkt alternativ för framtiden om han inte velat gå vidare. 

– Det Nanne gjort för Kalmar FF är fantastiskt. Han är en av de skickligaste tränarna vi har, säger Anders Nyblom.

Framgångsrika år i föreningen

57-årige Nanne Bergstrand har haft framgångsrika år i föreningen. Redan första året i föreningen, 1998, tog Nanne laget tillbaka till allsvenskan efter att föreningen flera år funnits i lägre divisioner. Under lagets följande säsong blev Nanne värvad av Helsingborgs IF och tränade sedan HIF under en och en halv säsong innan han fick gå.

Sedan återkomsten till föreningen 2003 så har Nanne gjort Kalmar FF till ett stabilt allsvenskt lag som firat stora framgångar. Juvelen i kronan är föreningens första SM-guld som togs 2008. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".