Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
handboll

Jonas Källman: "Allt är intressant just nu"

Jonas Källman: "Har mer att ge, men Sverige är ett alternativ"
6:03 min

På tisdagen kom beskedet att Atletico Madrid lägger ned sitt handbollslag. Beslutet innebär att landslagets Jonas Källman blir klubblös. Och med bara veckor till försäsongens start är vänstersexan angelägen om att finna en ny klubb.

Att kom som en överraskning för Jonas Källman.

– Jag är givetvis förvånad. För en vecka sedan pratade jag med klubben och då var allt som vanligt. Men för två dagar sedan fick jag veta att de skulle lägga ned klubben. Jag var inställd på att köra vidare i klubben, så detta kommer lite som en chock, säger han till P4 Krinoberg Magnus Sundvall.

Källman, med elva år i Spanien, är inställd på att fortsätta spela. Helst vill han vara kvar utomlands, men att stanna i Spanien är inget alternativ. Detta då i stort sett även alla andra klubbar, förutom storklubben Barcelona, har ekonomiska problem. Landslagsspelaren öppnar också en dörr för en flytt hem till Sverige

– Sverige är ett alternativ, men jag känner att jag har kanske två-tre år till i Europa. Jag skulle gärna vilja vinna ligan och Champions league någon gång till. Jag känner att jag har lite till att ge, men visst, finns det inget och det kommer något riktigt intressant från Sverige, så absolut. Det kan jag absolut tänka mig, säger Jonas Källman.

Vänstersexan hade tänkt att åka på semester med familjen, men nu väntar istället en hel del fixande. Slutlönen från Atletico Madrid ska redas ut, en ny klubb och nytt boende ska hittas innan familjen kan flytta.

– Det är lite, lite kaos nu, med grejer hit och dit. Det är mycket att stå i, men det kommer lösa sig som allt annat. Får jag inte reda på någonting får jag väl skriva in mig på arbetsförmedlingen här om några dagar, säger Jonas Källman.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sverigesradio.se

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".