Kajsa är lugn och Calle är busig och tillsammans blir de ett perfekt par på hoppbanan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ridsport

Kajsa och Calle skiljs efter EM

I reportaget hör du hur Calle Kvalster fick sitt namn
7:12 min

EM i Italien blir troligen den sista tävlingen tillsammans för Sveriges bästa ekipage inom ponnyhoppning. Sedan går Kajsa Andréen och Calle Kvalster från Blädingeås skilda vägar.

– Det är väldigt ledsamt att lämna honom för vi har haft mycket kul ihop men samtidigt känner jag mig färdig. Det är dags för de nya hästarna att träda fram, säger Kajsa när P4 Kronoberg träffar henne hemma på gården i Blädingeås mellan Alvesta och Vislanda.

Kajsa fyller nämligen 16 i år och just 16 år är gränsen för att tävla internationellt på ponny. Så efter EM nu i helgen byter Kajsa bort sin Calle Kvalster mot stora hästar.

Tillsammans har paret skördat stora framgångar: SM-guld och tidigare i sommar hoppade de hem ett lag-guld och ett individuellt silver på nordiska mästerskapen.

Och Kajsa, som tävlar för Lammhults ridklubb, hoppas att de har kvar formen till EM.

– Jag känner att jag har chans nu också. Jag hoppas på topp tio i alla fall.

Klicka på ljudfilen i början av artikeln för att höra ett reportage om Kajsa Andréen och Calle Kvalster!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".