ARKIVFOTO: Sven Sunesson (C). Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
EFTERMIDDAG I P4

Sven Sunesson (C) om problemen med Serviceresor: "Många är nöjda"

"Ber om ursäkt för vår verksamhets räkning"
1:21 min

Serviceresor har fått massiv kritik för ständigt försenade transporter. Vi har tidigare berättat om synskadade Therése Lundkvist och flera andra som får vänta på transporter som inte kommer i tid. Sven Sunesson (C), ordförande i trafiknämnden i Regionförbundet Södra Småland, beklagar att så många resenärer är missnöjda men menar samtidigt att större delen av kunderna faktiskt är nöjda.

– Jämfört med kringliggande län så har vi ganska bra statistik. Många är nöjda och många kommer i tid, det är 93-94 procent. Men det är klart att de sex procent som inte är nöjda med sin resa är missnöjda av någon anledning och det är mycket beklagligt för var och en, säger Sven Sunesson (C).

Det handlar om utsatta människor som är beroende av de här transporterna. Vi har ett exempel på en äldre man som kom försent till sin frus begravning på grund av försenad transport från Serviceresor. Vad har du att säga till de drabbade?

– Jag beklagar djupt att de inte lyckas få den service som de är berättigade till. Jag ber om ursäkt för vår verksamhets räkning när det gäller de här fallen. Jag hoppas att det ska gå att förbättra detta. Det måste vara en förutsättning att vi kan göra verksamheten bättre.

Sven Sunesson berättar att de har haft en kartläggning igång och en revisionsrapport som har tittat på organisationen Serviceresor görs för att se om det är något i organisationen som kommer att förändras.

– Den kommer vi också att titta på och diskutera vilka åtgärder vi ska göra. Sen måste vi också fortsätta arbetet med vår kartläggning.

Therése blir gång på gång bortglömd

Therése Lundqvist blir ofta bortglömd. Foto: Dick Kardell/Sveriges Radio

#link=357115#från Åseda blir gång på gång bortglömd av Serviceresor när hon ska åka hem från jobbet. Bara senaste veckan har det hänt flera gånger.

Läs också:

Fler än Therése har problem med Serviceresor

Roland Gustbée (M): "Det är pinsamt"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".