1 av 3
Ingrid Elf på sin altan när hon precis plockat fram sina målarsaker. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
2 av 3
Vår reporter fick experthjälp med att måla en jordgubbe, även om Ingrid fick göra det mesta av jobbet. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
3 av 3
Några av de motiv som Ingrid målat och som blivit eller kommer bli julkort eller servetter. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
VECKANS SOMMARGÄST

Ingrid Elf - från start till mål(ande)

12 min

Om 157 dagar är det julafton, vilket i och för sig kan kännas avlägset i nuläget. Men om mindre än ett halvår kommer julkorten trilla ner i brevlådan och troligtvis har veckans sommargäst gjort motiven på några av korten. Vår reporter möter tecknaren Ingrid Elf.

De flesta har nog sett hennes efternamn skrivet i hörnet av ett litet vykort - hon har nämligen tecknat motivet till bland annat en stor del av julkorten vi skickar.

Ingrid Elf har hela sitt yrkesverksamma liv hållit på med detta, om än i varierande utsträckning och former.

Vår reporter Dan Eliasson besökte henne för att prata om hur det kommer sig att hon valde detta ovanliga yrke och hur det har varit att slå sig fram som tecknare av motiv för bland annat kort, servetter och julpapper.

Ingrid Elf är Eftermiddag i P4:s fjärde sommargäst. Möt de tre tidigare genom att klicka på länkarna nedan:

Dan Eliasson

0470-72 60 50
dan.eliasson
@sverigesradio.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista