När Länsstyrelsen fick in en anmälan om isländska landslagets maskot Sigurwin ryckte länsveterinären Madeleine Beckman in och fick laget att lämna in fisken till en djuraffär i Malmö. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio.
Halland

Guldfisken Sigurwin får ett nytt hem

"Sigurwin hade det inte riktigt som fiskar ska ha det"
1:31 min

Den isländska maskoten Sigurwin kommer att få ett nytt hem. Detta sedan länsveterinären i Halland - Madeleine Beckman - gripit in.

– Det isländska landslaget var på väg till Köpenhamn med fisken - men jag förklarade att de får inte flytta den över landsgränsen, säger Beckman till P4 Halland.

I stället rekommenderade Beckman islänningarna att lämna fisken till en djuraffär i Malmö som i sin tur ska se till att Sigurwin får ett nytt hem med goda förutsättningar.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

#link=357378#i fotboll har blivit anmälda för djurplågeri av sin maskot, guldfisken Sigurwin, av organisationen Global Happiness Organization, GHO. Guldfisken fick uppmärksamhet efter Islands förlust mot Sverige i kvartsfinalen i går. Island har spelat flera av sina gruppspelsmatcher i Växjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".