1 av 2
Scenen i Linnéparken, här vid allsångshusbandets soundchecking en julieftermiddag tidigare i sommar. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
2 av 2
Tekniska nämndens ordförande Anna Tenje (M). Foto: Karin Avenäs/Sveriges Radio
VÄXJÖ

Fortfarande osäkert kring ny scen i Linnéparken

"Allt handlar om ekonomi"
1:22 min

"Vi pratar om publikrekord i fotbollen, men vi ska inte glömma bort att det har varit lika mycket folk på Allsången i Linnéparken som på fotbollen." Det säger kulturnämndens ordförande i Växjö, Lena Wibroe (M), som i går från den nuvarande scenen i Linnéparken lovade en ny scen till nästa år. Men partikollegan Anna Tenje (M) är inte lika tvärsäker.

– Allt handlar om ekonomi, säger Anna Tenje, ordförande i tekniska nämnden som är de som tagit beslutet om en ny scen i Linnéparken.

Just nu ligger byggandet av den nya scenen ute på anbud och än så länge är inget klart över vilka som ska bygga.

Så även om viljan finns även hos Anna Tenje om att den nya större scenen ska stå klar till maj nästa år och Växjös Vårstad, så måste pengarna få styra.

– Jag värnar om kommunens ekonomi. Det var på grund av att det blev för dyrt att ha en ny scen klar i år som vi fick skjuta upp det, säger hon.

Lena Wibroe (M) tycker att det är viktigt att kommunen skapar bra förutsättningar för kulturen att få växa och förutsättningar för att kunna ha en stor publik vilket en ny scen skulle innebära.

– Vi skapar bra förutsättningar för idrotten och du ser vilka effekter det får. Och jag tror att om vi skapar lika bra förutsättningar för kulturen så får det samma effekter och Växjö kan bli en sommarstad, säger hon.


Fotnot: Publiksiffran för alla fyra föreställningar av Allsång i Linnéparken uppskattas till omkring 25 000 personer enligt arrangörerna.

Om du fick bestämma - vem skulle du vilja se på scen i Linnéparken? Tyck till i kommentarsfältet!

Ny scen till Linnéparken

Allsång i Linnéparken. Foto: Karin Hellzen/Sveriges Radio

#link=357396#i Linnéparken till nästa sommar. Det meddelade kulturnämndens ordförande Lena Wibroe när hon gick upp på den nuvarande scenen som avslutning på gårdagens allsångskväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".