1 av 4
Love mitt emot sin mamma. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio
2 av 4
Love Elfvelin som snart är man helt och fullt. Foto: Marie Stenström/SR
3 av 4
Love och Mire. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio
4 av 4
Love som ettåring. Foto: privat
EFTERMIDDAG I P4

P4 Dokumentär: Frysta ägg och pappadrömmar

Lyssna på dokumentären här!
36 min

22-årige Love Elfvelin står inför ett livsavgörande beslut. Han måste frysa sina ägg innan han blir man – helt och hållet. I en tid när nästan allt är tekniskt möjigt – vem får bli förälder? I Eftermiddag i P4 sänder vi idag dokumentären Frysta ägg och pappadrömmar - läs mer och lyssna på den här!

Efter tre år på testosteron ser Love ut som vilken kille som helst, men han står inför större frågor än de flesta av hans jämnåriga. Förra året blev han omslagspojke för kampanjen mot tvångssteriliseringar av transpersoner. En dom i kammarrätten i december stoppade den svenska lagen i praktiken, så kön för att byta personnummer har blivit lång. En av de som väntar är Love.

Men när han blir man även i juridisk mening kvarstår frågan om barn. Vad händer med äggen i hans kropp under testosteronets inverkan? Ska han lyckas ta ut och frysa sina ägg? Lagen mot embryodonation gör att den enda personen som han får sätta in sina ägg i – är sig själv.

I en tid när nästan allt är tekniskt möjigt – vem får bli förälder?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".