1 av 2
Kålrabbi i en klassisk korg utanför radiohuset.
2 av 2
Arne Cesar, med trädgård i Älmeboda, gästade P4 Morgons odlingsspecial.
P4 MORGON ODLAR

Krispig kålrabbi

"Jag brukar äta den skivad, helt rå"
11 min

Med en runt två kilo tung godsak kallad kålrabbi äntrade Arne Cesar från Älmeboda morgonstudion och P4 Morgons odlingsspecial. Bland hans bästa tips var att kålrabbi kan ätas precis som den är.

– Smaken är helt underbar. Den är krispig, lite söt och jättegod utan att sticka ut.

Arne Cesar berättar att det viktigaste när man odlar är att man har bra jord.

– Kålrabbin växer ovan mark. Vi förkultiverar den tre veckor innan vi sätter ut den men det behövs inte utan man kan friså den på land, säger Arne Cesar och berättar att det går undan när kålrabbin växer.

– Den blir grön och har mycket blad. Den blir inte angripen av kålfjärilar för den växer så snabbt så de hinner inte med.

Han brukar äta den skivad, helt rå, men tipsar om att man kan steka den i smör och att det finns mängder av recept på nätet.

– Smaken är helt underbar. Den är krispig och lite söt. Den är jättegod utan att sticka ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".