En skärmdump av videon på Youtube.
FÖRMIDDAG I P4

Ursäkta - var ligger stranden?

1:40 min

Problemet med vilsna smålänningar på halländska åkrar har fått en lösning. Det är personalen på Gullbrannagårdens camping söder om Halmstad som så ofta fick frågan var stranden ligger att de gjorde en musikvideo på temat. Videon har nu visats ett par tusen gånger på Youtube och är populär, särskilt bland småländska gäster.

Låten och videon blev en uppskattad vägbeskrivning, säger Therése Crona och Rebecca Sellergren, som jobbar på campingen och konferensgården utanför Halmstad.

På bara någon vecka hade videon visats fler än tusen gånger på internet. I receptionen delar de också ut små flygblad med en QR-kod, som man kan läsa av i sin mobil och följa videon och vägen ner till stranden.

Tillsammans har de skrivit låten "Var ligger stranden" för att svara på den vanligaste frågan de får. De har också spelat in en video med mängder av scenbyten och rekvisita och snabbt kom de upp i över 1 000 visningar på internet.

Framgången har gjort att de redan nu filar på uppföljaren "Bägare eller strut" som ska underlätta i glasskiosken. För musikinstruktioner är en hit, säger Therése Crona.

Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista