Olycksbussen upp och ner efter raset från viadukt. Foto: Salvatore Laporta/Scanpix.
Italien

Många döda i bussolycka i södra Italien

1:05 min

Passagerarna var på väg till Neapel och enligt italienska medier är flera av dödsoffren barn. Minst 38 personer har nu påträffats döda, rapporterar italienska medier.

En efter en förs de livlösa offren ut ur bussen, säger italienska tevekanalen RAI:s reporter som har tagit sig till olycksplatsen.

Bakom honom syns flera sönderkrockade bilar som står på rad på motorvägen ett par mil öster om Neapel.

Bussen som ska ha haft 48 passagerare ombord, flera var barn, var på väg från turistorten Tellese Terme till Neapel när föraren, som fanns bland de omkomna, av okänd anledningen tappade kontrollen och i hög hastighet körde in i flera andra bilar på en viadukt. Bussen körde sedan av vägen och störtade ett tretiotal meter ner i en ravin.

Flera av passagerarna slungades ut ur bussen under olyckan, vilket försvårat arbetet för räddningstjänsten. Förutom bussens passagerare så skadades även de som färdades i de bilar som bussen krockade med innan den störtade ner i ravinen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista