1 av 3
Laget samlades i mitten för att gå igenom hur nästa träningsmoment skulle gå till. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
2 av 3
Johan Markusson är nöjd med laget och hoppas att det ska gå snabbt att forma. Foto:Dan Eliasson/Sveriges Radio
3 av 3
Liselott Ringman var en av åskådarna på plats. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
Växjö

Lakers intog isen

1:43 min

Det var ispremiär för Växjö Lakers i dag när de hade säsongens första träning på isen i Vida Arena. På läktarna satt en del entusiaster och följde träningen för att bekanta sig med de nya spelarna.

När Växjö Lakers gick på is i dag var det flera som passade på att se på lagets och i synnerhet nyförvärvens form.

Daniel Stennert var en av åskådarna på plats och för honom var det självklart att vara där.

– Jag vaknade på morgonen och kom på att det är ju första ispasset i dag, så det var inte mycket mer än att ta en kopp kaffe och slänga sig hit. Man vill kolla på de nya killarna och känna på luften i ishallen igen, säger han.

Liselott Ringman från Braås var också hon en av åskådarna som satt på läktarna. Med en läsplatta i knät som hon kunde anteckna på följde hon träningen uppmärksamt.

– Jag har längtat efter att Lakers ska gå på is. Det är spännande att se de nya spelarna. Jag tycker inte det ser ut som att det är första dagen på is, de ser inte ut som Bambi på hal is som det brukar göra, säger Liselott Ringman.

Efter avslutad träning var det många spelare som dröjde sig kvar på isen och slog några extra puckar på mål. Och lagkaptenen Johan Markusson var nöjd när han lämnade isen.

– Det var jätteskönt, få komma in och svalka sig lite och få åka av benen så det känns bra, säger han.

Truppen blev komplett för en knapp vecka sedan när det stod klart att NHL-forwarden Colby Armstrong ska spela för Lakers.

Och Johan Markusson hoppas att det kommer gå snabbt att bygga ihop laget.

– Det beror på ingredienserna i laget och jag tycker vi har bra ingredienser i år så förhoppningsvis kommer vi bygga ihop det ganska fort.

Johan Markusson är i nuläget nöjd med laget efter att ha haft ett par dagar på sig att lära känna spelarna.

– Vi får väl se, det kanske finns några svarta får men än så länge känns alla som bra lagspelare.

Angående det nya reklamfotot som Lakers tagit som visar fyra av lagets spelare stå med bara och inoljade överkroppar samtidigt som de spänner sina muskler så tycker Markusson att budskapet är tydligt.

– Det är väl roligt med lite nytänkande. Den talar väl sitt tydliga språk, dels får vi lite uppmärksamhet och sedan får vi ett klart avstamp att vi är redo inför säsongen, säger han.

Han tillägger sedan att han tycker att de kanske använde lite för mycket olja vid fotograferingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista