Oron över framtidens e-böcker är stor. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Eftermiddag i P4

Oro över framtidens e-böcker

Hotet mot filmbranschen
9:25 min

I Eftermiddag i P4 berättade Gunnar Ardelius, ordförande i Sveriges författarförbund, om oron över hur marknaden för digitaliserade böcker kommer att bli i framtiden. Vår reporter Lars-Peter Hielle har tittat närmare på filmbranschens problem.

– Vi har sett hur det har blivit med musik, tidningar och filmer när de kom ut på den digitala marknaden. Betalningsviljan försvinner från konsumenterna, säger Ardelius och tycker att det är viktigt att man får en samsyn på hur man ska hantera digitala böcker i framtiden.

En bransch som länge har kämpat mot den frånvarande betalningsviljan hos konsumenterna är filmindustrin.

Och nu hotet mot filmindustrin streamingpiraterna. Lagsftningen som ska stoppa pirakopiering av film, bygger på att man dela ut eller laddar hem piratkopierade filmer för att begå brott. Men nu behöver man inte längre ladda hem filmen för att se den, därför höjs ännu en gång röster för en anpassad lagstiftning för att skydda filmindustrin.

Klicka på ljudklippet nedan för att höra en intervju med Gunnar Ardelius från Eftermiddag i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".