En av rulltrapporna på stationen i Alvesta. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
Alvesta

Alvesta kommun missnöjda med Trafikverket

1:30 min

Rulltrapporna på tågstationen i Alvesta fortsätter att stanna flera gånger om dagen. Enligt en anställd på SJ i Alvesta beror stoppen på att rulltrapporna inte klarar av att för många åker samtidigt.

Alvestas kommunchef är missnöjd med hur Trafikverket skött detta. De fyra nya rulltrappor som installerades på tågstationen i Alvesta när den gjordes om har orsakat mycket problem. Många resenärer har varit irriterade över att rulltrapporna ofta står stilla.

Alvestas kommunchef, Johan Eriksson, har även han reagerat på detta.

- Det är inte bra för det är första intrycket man får som besökare av kommunen kan man säga. Möts man av en stillastående rulltrappa så ger det inget positivt intryck utan det väcker irritation och frustration, säger han.

Orsaken som Johan Eriksson har hört till varför rulltrapporna inte fungerar är att vissa personer ständigt trycker på nödstopp.

P4 Kronoberg fick i fredags ett samtal från en lyssnare som arbetar för SJ på stationen i Alvesta. Han berättade att Trafikverket märkt att rulltrapporna slutar fungera när för många åker i dem på samma gång. Att de ständiga stoppen i rulltrapporna därmed beror på att rulltrapporna är underdimensionerade. Detta är dock något som man på Alvesta kommun inte fått höra.

Men det är Trafikverket som har ansvaret för rulltrapporna på tågstationen i Alvesta. Och Alvesta kommun har tidigare varit i kontakt med Trafikverket för att rulltrapporna ska börja fungera problemfritt.

- Huvudansvaret ligger på Trafikverket och det är vår linje att de måste ta sitt ansvar i ännu högre grad än vad man har gjort, säger Johan Eriksson.

Alvesta kommun har haft samtal med Trafikverket om problemen tidigare och kommunen är missnöjda över hur rulltrapporna fungerar i nuläget.


Lyssna på ljudklippen nedan för att ta del av en diskussion om rulltrappor från fredagens Eftermiddag i P4, samt en intervju med en SJ-anställd som berättar om orsaken till stoppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista