Konga Bruk. Foto: Dick Kardell/Sveriges Radio
Lessebo

Prisproblem vid förhandling om Konga bruk

1:31 min

Förhandlingarna om det konkursförsatta Konga Bruk förväntas vara klara snart. Två potentiella köpare återstår i förhandlingarna men marknaden försvårar förhandlingarna enligt konkursförvaltaren Christian Berntö.

På måndag drar bruket igång för fullt efter semestern. Christian Berntö som är konkursförvaltare för Konga Bruk räknar med att förhandlingarna om bruket ska slutföras under nästa vecka. Men priset är ett problem, de potentiella köparna är i nuläget inte beredda att lägga ett bud som kan anses acceptabelt.

– Marknaden är ganska kalla inför den här typen av verksamheter. Kreditgivarna är inte beredda att ge sig in i fordonsbranschen vilket gör att buden är ganska återhållsamma.

Det är två intressenter som är med i förhandlingarna men ingen tycks vara beredd att i nuläget ge ett tillräckligt högt bud för att det ska kunna accepteras.

Orsaken är att turbulensen inom fordonsbranschen i landet påverkat även Konga Bruk säger Christian Berntö.

Men risken finns att verksamheten läggs ner helt och hållet

– När det gått såhär långt tid utan att komma fram till ett avslut så sitter det ganska långt inne och det är klart att risken är överhängande att man inte når ett avslut. Det är inte förrän man har påskrivna dokument som man kan säga att affären är i hamn och fram tills dess hänger allt i luften egentligen, säger Christian Berntö.

Tidigare artiklar om konkursen

Konga Bruk. Foto: Dick Kardell/Sveriges Radio

#link=357930#

#link=356363#

#link=352677#

#link=356360#

#link=352675#

#link=352676#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista