Louise Bjällebo. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Förmiddag i P4

Louise Bjällebo hyllar livet

Åsedaprofilen Louise Bjällebo hyllar livet
21 min

I Förmiddag i P4 berättade Louise Bjällebo om sin kamp mot cancer och om den gala hon anordnar för att hylla livet.

År 2010 fick Louise Bjällebo diagnosen hudcancer på ena benet. Idag har cancern spridit sig och läkarna har hittat nio tumörer i hennes kropp. Hon har gått igenom flera känslostadier och till slut kom acceptansen.

– Nu får jag göra mitt val, nu får jag ställa in mig på det här. Ska jag lägga mig ned och bara ge upp eller ska vi nu kämpa? Tack och lov har jag fått den energin så att jag har kämpat. Jag är oerhört tacksam, trots att jag är sjuk, att jag inte har smärta.

För sju år sen var Louise frisk och mådde dåligt, men nu är hon sjuk och mår jättebra. Louise har varit med om flera operationer för sin hudcancer.

-- I nuläget så har jag alltså fem tumörer i min hjärna, jag har fyra tumörer i min buk. Jag har tagit alla mina lymfkörtlar i höger ljumske.

Ett tag hade Louise problem med sin talförmåga på grund av en svullnad i hjärnan. Men den lade sig efter två, tre dagar och det var en fröjd.

– Det är en sån glädje att det finns ju inte ord att beskriva.

 Den 31 augusti arrangerar hon en egen gala som har fått namnet- En kväll för livet. Tvåbarnsmamman Louise älskar musik.

-- Det är mitt liv. Jag aldrig suttit här idag om det inte hade funnits musik i mitt liv. Det är ju medicin för mig, det är livsuppehållande. Så det är ju därför nu det kommer en show- och musikgala den 31 augusti i Åseda, Folkets park.

Det är en välgörenhetskonsert där ett 15-tal lokala musiker ska spela och Louise hoppas att kvällen ska fyllas utav glädje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".