Foto: Scanpix.
Friidrotts-vm

Angelica Bengtsson missade final

3:10 min

Angelica Bengtsson lyckades inte ta sig till VM-finalen i stavhopp. Bengtsson klarade 4,45, men rev sedan ut sig på 4,55 - en höjd som är bara tre centimeter från hennes egna svenska rekord.

Bengtsson, som tog brons vid U23-EM tidigare i sommar, var ytterst nära i sista försöket men fick besviket konstatera att det inte blev någon stor mästerskapsfinal den här gången.

– De två första försöken på 4,55 var jag otålig, gick händelserna i förväg som jag ibland kan göra på höga höjder. Men sista försöket var riktigt bra men jag vet inte riktigt varför jag inte klarade det försöket. Det får vi titta på sen, säger Bengtsson till Radiosporten.

– Jag är ändå ganska nöjd. Jag ångrar inget hopp, avslutar hon.

Stavhoppsdrottningen Jelena Isinbajeva, som troligen gör sin sista tävling i karriären, hade samtidigt inga som helst problem med 4,55. Ryskan flög högt över inför hemmapubliken - ett styrkebesked inför finalen på tisdag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista