1 av 5
Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
2 av 5
Hopptävlingarna har slitit mer på planen än vad kommunen räknat med. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
3 av 5
Ola Sennehed, ordförande i Växjöortens Fältrittklubb och Marcus Sjöholm, kommunikations- och medieansvarig för Östers IF. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
4 av 5
Trots arbete med att återställa planen är planen obrukbar enligt Öster. Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
5 av 5
Foto: Dan Eliasson/Sveriges Radio
Växjö

Öster: Fotbollsplanen är obrukbar

1:36 min

Den träningsplan vid Arenastaden som kommunen låtit hålla hopptävling på under helgen håller inte för att spela fotboll på i nuvarande skick. Det menar både Östers pressansvarige Marcus Sjöholm och Växjö kommun.

Förra veckan kunde vi berätta om Karl Oskar-Cup, en hopptävling för ponnyhästar som skulle hållas på Arenastaden i Växjö.

Östers IF, som hyr planen av Växjö kommun och där bland annat tipselitlaget och flera ungdomslag tränar, var oroliga för att planen skulle förstöras men fick löftet från kommunen att eventuellt slitage skulle återställas till i dag.

Även Ola Sennehed, ordförande i Växjöortens Fältrittklubb, hade för avsikt att planen skulle vara helt återställd.

– Vi ska göra en åtgärdsplan för att återställa planen, men den är inte återställd tills klockan tolv idag som det var tänkt utan det kommer ta tid, säger han.

Men trots arbete med planen håller den inte i nuläget för fotbollsspel.

– Jag tänker att planen inte ser ut som den såg ut för några dagar sedan, den är väldigt gropig och förstörd utifrån fotbollsspel helt och hållet, säger Östers pressansvarige Marcus Sjöholm.

Marcus Sjöholm tror inte att planen kommer bli återställd under denna säsongen men han är inte förvånad att den ser ut som den gör.

Under förmiddagen hölls ett möte med kommunen där man beslutat att en åtgärdsplan ska tas fram. Under tiden ska kommunen hitta en ersättningsplan till Öster. Och kommunen medger att planen har större skador än vad man räknat med.

– Vi gjorde en felbedömning när det gäller slitaget på planen. Vi kommer erbjuda framför allt Öster ersättningsplaner, säger Erica Månsson, kultur- och fritidschef på Växjö kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista