Även Nils Posse (M) har lagt på några kilometer vid sin milersättning. Foto Sveriges Radio
Växjö

Även Nils Posse lämnar felaktiga reseräkningar

1:15 min

Det är inte bara Stefan Bergström (FP) som lägger till några kilometer då han begär ersättning för sina resor.Även kommunfullmäktiges ordförande Nils Posse (M) lägger på några kilometer.
– Det visste jag inte om, säger Nils Posse

Tidigare har vi rapporterat om hur Stefan Bergström (FP) har lagt på några kilometer då han begärt milersättning. Något som gick emot det han sade för några veckor sedan då han var noga med att följa reglerna exakt när det gällde 10-åriga Stella Magnusson och hennes rätt till skolskjuts. Stella Magnusson hade 150 meter kvar tills att hon skulle nå upp till fem kilometer till sin skola. Vilket är gränsen för att hon skulle bli berättigad skolskjuts.

Då sa Stefan Bergström att det är svårt att skapa ett regelverk med cirka. Men det gällde som sagt inte honom själv.

En annan person som är noga med att hålla kolla på regelverk är kommunfullmäktiges ordförande Nils Posse (M). Men även han har lagt på några kilometer då han begär ersättning för sina körda mil.

– Jag har gjort uppskattningen att det är så långt jag har redovisat för, säger Nils Posse.

Han har alltså inte haft den exakta resvägens längd från hans bostad till kommunhuset. Men när P4 Kronoberg kör sträckan är den 14,2 kilometer tur och retur medan Nils Posses beräkning har varit 17 kilometer.

Det finns flera vägar för Nils Posse att välja då han kör från sin bostad, men man ska enligt bestämmelserna redovisa för den kortaste vägen.

På bloggen Växjöpolitik uppger man idag att Nils Posse dessutom har lagt till flera kilometer när han redovisar sina resor till bland annat universitetsområdet, Myresjöhus arena och Alvesta kommunhus.

Återigen så handlar det inte om några stora pengar. Men som ordförande i kommunfullmäktige så är Nils Posse en man som i den rollen står för ordning och reda. Och därför bör rätta sig efter exakta regler.

– Det är jag den första att skriva under på, säger Nils Posse och ska kontrollera avståndet mer noggrant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista