1 av 2
Växjö KK är en av landets största konståkningsföreningar. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Alexander Majorov vann SM i konståkning i Växjö 2012. Foto: Sveriges Radio
Konståkning

SM i Växjö för andra året i rad

Växjö konståkningsklubb kommer att anordna SM i konståkning även 2013 i Vida arena i Växjö meddelar Svenska Konståkningsförbundet.

SM i konståkning skulle ha arrangeras i Luleå den 12-15 december i år. Men på grund av problem med inplanerade hockeymatcher blev det inget arrangemang. Klubben, som är Sveriges största konståkningsförening, är entusiastisk. Så här säger Magnus Kerrolf, som är arrangemangets projektledare på plats:

–- Vi är naturligtvis väldigt glada över att återigen få förtroendet. Vårt mål var tidigt att återigen söka SM men fann i vintras att det inte var möjligt. Nu har vi ändå hittat en möjlighet vilket vi skall utnyttja naturligtvis. Vi genomförde ett mycket lyckat SM i fjol och jag hoppas att vi nu kan ta arrangemanget till en ännu högre nivå.

Säsongen 2013-14 är dessutom ett OS-år och det ökar naturligtvis spänningen bland toppåkarna där Sverige har en plats på dam- respektive herrsidan.

Svenska Konståkningsförbundet är huvudman för SM och leder arbetet med genomförandet i nära samverkan med klubben. Förbundets tävlingsansvarige Camilla Fredman:  

–- Väldigt skönt att vi kunde lösa frågan om SM-arrangör så snabbt efter det att vi fick bekymmer i Luleå. Samtidigt som jag är väldigt glad för att vi kan komma tillbaka till Växjö, så är det naturligtvis trist för Luleå KK. Nu ser vi framåt och skall göra allt för att det här ska bli det bästa SM vi genomfört.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista