Kravallutrustad polis. På avstånd syns rök som stiger upp över staden. Foto: Hussein Tallal/Scanpix.
Sverige

Kristina från Alvesta- Läget i Kairo är förfärligt.

7:16 min

Oroligheterna i Egypten har trappats upp, idag har över 90 personer dödats i samband med demonstrationer enligt Sveriges radios korrespondenter. Kristina Abdoul Ghar kommer ursprungligen kommer från Alvesta men nu bor i Kairo sedan många år.

– Polisen sa, nu vill vi sluta med det här, nu ska vi koncentra oss på politiken. Nu vill vi inte ha de här gruppern,a som har stått sen han fick avgå, som har ockuperat vissa torg överallt i hela Kairo och andra delar av Egypten.

Kristina Abdoul Ghar menar på att de muslimska grupperna har varit beredda och attackerat flera beväpnade poliser. President Muhammad Mursi blev avsatt i juli i år men hann sitta ett år.

– Det hjälper lite om omvärlden kan förstå varför vi ville ha bort honom. I december 2012 gjorde han sig själv till enväldig, genom att upplösa alla domstolar. Han gjorde en ny lag som säger att han som president kan tvångsfängsla vem han vill som är emot honom.

Kristina kan inte gå till sitt jobb för att området kring hennes sjukgymnastklinik är barrikerat. 

– Vi litar på miltären, för vem ska vi annars lita på? Vi litar inte på någon utifrån.

Ekot direktrapporterar om händelserna i Egypten

#link=358331# till Egyptens avsatte president Muhammad Mursi som demonstrerat i Kairo har körts bort från sina läger under morgonen. Enligt vittnen har det gått våldsamt till och ett flertal dödsoffer har krävts, både bland demonstranter och säkerhetsstyrkor. Ekot direktrapporterar här om händelseutvecklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista