Minja, Naimo och Utarka är redo för skattjakt! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
P4 Morgon

De ska hitta Kapten Svartskäggs försvunna guldpengar

"Utan skatt blir det ingen godispåse"
11 min

Just nu pågår en skattjakt i Araby i Växjö där Regionteatern låter barn möta bland andra självaste Kapten Svartskägg i jakten på ett gäng försvunna guldpengar. P4 Morgon bjöd in Naimo och Minja Schirén och Utarka Hasselgren som är tre av dem som ska bege sig ut och leta.

Skattjakten går ut på att hitta Kapten Svartskäggs stulna guldpengar och det är en del av projektet Araby Community Art som handlar om att sprida och öka kulturen i Araby.

– Det är roligt att springa, leta och få göra saker, säger Naimo Schirén på frågan om vad som är så kul med just skattjakter.

Barnen berättar att de i fjol möttes av banditer längs vägen som gjorde allt för att försvara sin skatt men de är noga med att påpeka att det var på låtsas.

I fjol belönades de med bland annat vattenpistoler och godispåsar. Vad vinsten blir för dem som hittar skatten i årets upplaga återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".