1 av 4
Kajsa Rinaldo Persson, Växjö TS, med full fokus på tennisbollen. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 4
Klubbkamraterna Anna Hermann och Kajsa Rinaldo Persson, Växjö TS, möttes i kvartsfinalen i JSM på hemmaplan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 4
Kajsa Rinaldo Persson är rankad tvåa i Sverige bland 16-åringar. Fanny Östlund från Uppsala är rankad etta. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
4 av 4
Anna Hermann är en av de spelare som är med i Växjö TS elitserielag. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Tennis

Kajsa krossade klubbkompisen

"Jag har aldrig vunnit över Kajsa"
1:50 min

Kajsa Rinaldo Persson från Växjö TS är rankad tvåa i Sverige bland 16-åringar. Idag utklassade hon klubbkompisen Anna Hermann i kvartsfinalen i JSM på hemmaplan i Växjö.

450 tennisspelare har invaderat Växjö under två veckor och från grusplanerna i Strandbjörket hörs de rytmiska slagen blandat med glädjevrål. Växjö TS anordnar Junior-SM för 12-åringar och 16-åringar.

I en av kvartsfinalerna möttes klubbkompisarna och blivande klasskamraterna Kajsa Rinaldo Persson och Anna Hermann. Kajsa vann med klara 6-0, 6-1.

– Jag spelade ganska bra, säger Kajsa lite blygsamt, och det var en väntad seger.

– Ja, jag har aldrig vunnit över Kajsa, men det kommer väl kanske snart en vinst, säger Anna Hermann som inte var alltför besviken efter förlusten.

Hur är det att möta en klubbkompis i en sådan här viktig turnering?

– Det är alltid tråkigt att möta en från samma klubb men man försöker alltid göra allting för att vinna matchen, säger Anna Hermann

I morgon, fredag, spelar Kajsa Rinaldo Persson semifinal mot Mirjam Björklund från Stockholmsklubben SALK.

Sedan väntar en eventuell final på lördag mot Fanny Östlund från Uppsala. Kajsa är rankad tvåa i Sverige bland 16-åringar och Fanny är rankad etta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".