Växjö

Förhoppning om ett stabilare Volvo

1:47 min

Produktionen på Volvo CE i Braås ser ut att gå in för en stabilare höst i år jämfört med förra året. Efter att 87 personer fick gå efter varslet i höstas har flertalet av dem återanställts under våren.

OBS! Bilder fattas!

Förra året gjordes en rejäl uppbromsning på Volvo i Braås. Kunder vågade inte investera i några nya maskiner och i november 2012 varslades det om uppsägning av 100 anställda. Totalt berördes 87 personer. En av dem var Christoffer Gullberg som arbetar som montör.

– Jag var ju rätt så sent anställd så jag blev drabbad och fick gå hem. Sedan blev det en totalvändning och vi fick komma tillbaka.

Vad var känslan när du fick det telefonsamtalet?

– Det var en form av lättnad. Det var kul att komma tillbaka eftersom man har mycket kompisar här ute och man trivs med sitt jobb, säger Christoffer Gullberg.

Nu har Volvo i Braås återanställt flertalet av de som fick gå hem efter varslet i höstas och även hyrt in personal. Och platschefen Jörgen Sjöstrands förhoppning är att hösten, som är en lågsäsong för företaget, ändå ska bli stabil och att man ska kunna behålla den personalstyrka som man har i dag.

– Tittar vi efter semestern nu så tycker jag att det ser hyggligt stabilt ut vad vi kan se i närtid i varje fall. Det känns betydligt bättre nu än vad det gjorde för ett år sedan vid den här tiden, säger han.

Men oron bland de anställda hänger ändå kvar.

– Positiviteten finns väl men det gör negativiteten också. Det är många som bara har ett avtal fram till årsskiftet så det är nog många som funderar på vad de ska göra sen, säger Christoffer Gullberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista