1 av 3
Robin Larsson från Vittsjö var en av de som sökt sig till arbetsförmedlingen i Växjö.. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
2 av 3
Rebecca Johansson från Kalmar vill gärna få en chans att arbeta utomlands. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
3 av 3
Damien Stone från Concentrix säger att man letar efter unga svenskar som vill arbeta utomlands i en multikulturell miljö. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
Växjö

Nordirland lockar ungdomar från södra Sverige

Jobba i Nordirland lockar unga
1:24 min

Utlandsarbete lockar allt fler ungdomar. I dag inbjöd det nordirländska rekryteringsföretaget Concentrix ungdomar från södra Sverige att söka ungefär 20 kundtjänstjobb för den svenska marknaden på dataföretag på Nordirland.

Robin Larsson från Vittsjö strax söder om Markaryd var en av de som sökt sig till arbetsförmedlingen i Växjö.

– Det har jag gjort för att den svenska arbetsmarknaden inte ser så bra ut som jag hade hoppats och därför tänkte jag helt enkelt söka jobb utomlands. Men jag vet absolut ingenting om att bo och verka i Nordirland, engelskan ska jag väl klara, men det är allt.

Rebecca Johansson från Kalmar vill gärna få en chans att arbeta utomlands och hon gillar att jobba med människor.

– Men att bo på Nordirland vet jag inget om, vi får väl se.

Damien Stone från Concentrix säger att man letar efter unga svenskar som vill arbeta utomlands i en multikulturell miljö.

Att han nu söker de här unga personerna i Småland beror hel enkelt på att han hade möjlighet att komma hit och att han hört att många unga här är intresserade av att arbeta utomlands.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".