Strippor uppträdde på gymnasiefest

Två strippor uppträdde på torsdagskvällen på en studentfest för Växjös gymnasieelever. Festen arrangerades av skolornas studentutskott som består av elever från Kungsmadsskolan, Katedralskolan och Teknikum. Både skolledning och elever är i dag upprörda över valet av underhållning.

- Jag tycker det är omoraliskt. Det är inget roligt sätt att festa på och jag förstår inte varför de inte lägger pengarna på riktig underhålling, säger Linnéa Holm, 19 år som går på Katedralskolan.

- Sånt här är klart olämpligt och vi kan inte acceptera det. Skolan vill absolut inte förknippas med strippor, säger Kungsmadsskolans rektor Klas Gummesson.

Festen hölls på nattklubben Grace i Växjö på torsdagskvällen och alla elever som tar studenten till våren var välkomna. Eleverna hade uppmanats att klä ut sig under temat ”pink and pimp”. Enligt elever som Sveriges Radio Kronoberg talat med betyder det att tjejerna ska vara sexigt klädda, och att killarna ska vara utklädda till hallickar. Och till festen hade studentutskottet alltså anlitat två strippor.

- Stripporna bara var en kul grej, showen var mycket lyckad och jag fick inte uppfattningen att några elever tog illa upp, säger en representant från studentutskottet till Sveriges Radio Kronoberg. Hon påpekar också att stripporna inte tog av sig helt nakna. Rektorerna på gymnasieskolorna har nu kallat studentutskottet till ett möte, och inför kommande studentfester kommer skolledningen begära att få insyn i planeringen.

- Jag kan i nuläget inte säga om eleverna i studentutskottet kommer få arrangera fler studentfester. Men vi kommer föra en diskussion med dem om vad som är lämpligt, säge Klas Gummensson.