1 av 3
Har du också sett skyltarna och kanske till och med även tagit en tur? Foto: Sandra Skeppar/Sveriges Radio
2 av 3
En karta över KulTuren. Har du åkt den? Hör av dig till oss! Foto: Sandra Skeppar/Sveriges Radio
3 av 3
Sveriges Radios Sandra Skeppar åker KulTuren. Foto: Sandra Skeppar/Sveriges Radio
EFTERMIDDAG I P4

KulTuren-skyltarna förvirrar

1:39 min

De vita skyltarna med texten KulTuren längs vägarna i Lessebo och Emmaboda kommuner förvirrar. Femmiljonerprojektet som kommunerna har gemensamt och temaslingan ska ha fungerat fullt ut som turistmål först i sommar. Men skyltarna kom upp redan för ett par år sedan. Och i Lessebo så finns det en del frågetecken kring skyltarna.

– Man ser skyltarna men man vet inte vad det är. Det ska väl vara någon slinga i framtiden har de pratat om men när den kommer vet man inte, säger en av de bilister som Eftermiddag i P4:s programledare  Sandra Skeppar stötte på under sin tur på just KulTuren - Lessebo och Emmabodas satsning för att leda ut dig på alternativa vägar i glasriket.

Du har aldrig provat följa skyltarna?

Nej, eftersom det inte har funnits någon information så har jag inte gjort det. I stället retar man sig på dem. Det är många som gör det.

Vad säger de då?

De undrar varför skyltarna är där. De betyder ju ingenting och det händer ingenting.

KulTuren är en temaslinga mellan Emmaboda och Lessebo med tanken att leda besökare till olika besöksmål i Glasriket - både kända och okända - och därmed locka fler turister.

Men projektet kom lite i otakt. För innan projektet med allt som skulle erbjudas blev beviljat EU-stöd var Trafikverket tvungna att få upp vägskyltarna. Det blev alltså skyltat om KulTuren innan där fanns något att hitta eller någon vidare information om det.

Nu finns informationen i form av broschyrer, men fortfarande inga skyltar till de specifika besöksmålen, men det ska nu tas fram.

Vad det gäller just informationen säger projektledaren Weronica Ståhlered såhär:

– Jag vill gärna uppmana de som är irriterade att höra av sig. Man kan aldrig förbättra något om man inte vet vad det är. Sen är det också så att vi har informerat mycket och det har varit mycket om det i medierna. I dagens informationssamhälle tar man till sig det man vill och har behov av för stunden och det kanske inte var KulTuren just då.

Vad tycker du om KulTuren? Hur lyckat är det egentligen?

Hör av dig till oss på 0470-10 400 eller maila eftermiddag.kronoberg@sverigesradio.se

P4 KRONOBERG PÅ SOCIALA MEDIER

Följ och diskutera våra nyheter på Twitter, Facebook, InstagramPinterest och Google Plus 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista