1 av 2
2 av 2
Henrik Hallberg, sist i mål i Ironman Kalmar 2013.
triathlon

Henrik var sist i mål i Ironman

Henrik Hallberg: "Fasen, det gick - jag klarade målet"
7:57 min

Ölänningen Henrik Hallberg blev sista löpare att ta sig in i mål innan gränsen på 16 timmar vid triathlontävlingen Ironman i lördags. Med en knapp minuts marginal till snöret drogs så tog han sig över mållinjen. När tiden för anmälning till nästa års tävling öppnade idag bokade Henrik en plats direkt.

Innan målgång hade Henrik tipsats om att det nog skulle bli lite uppståndelse när han kom fram till Kalmars centrala delar. Och det blev det verkligen, han fick ett fantastiskt mottagande på gatorna och Henrik beskriver synen av storbildsskärmen som ljuset i tunneln.

– Det var som att man nästan vunnit hela loppet faktiskt. Folk skrek mitt namn och var som tokiga.

Men det var ingen lätt resa fram till mål för debutanten. Henrik hade kramp från första steget när han klev av cykeln. Men efter att ha fått tips att han skulle få i sig citron så släppte krampen efter tre mils löpning. Han tackar särskilt den engelsktalande kvinna som gav honom tipset, utan henne hade det inte gått att fullfölja loppet.

Se filmen där Henrik går i mål:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".