1 av 2
Robert Rosén gör en nystart efter en tung säsong. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
2 av 2
Spelarna i Växjö Lakers i hårdträning för att lyckas nå slutspel i SHL. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ishockey

Boxning ska få Robert Rosén att studsa tillbaka

8:43 min

Förra säsongen var tung för Robert Rosén som värvades till Växjö efter en succésäsong i AIK. I år ska han studsa tillbaka på isen med hjälp av boxning.

– Jag och Johan Markusson har tränat boxning i sommar. Vi har jobbat med att få igång fotarbetet och då är boxning en ypperlig sport att ta efter, berättar Robert Rosén.

Förutom att få fart på fötterna hoppas Robert Rosén att boxningen också kan göra att han tål mer stryk. Under sommarens boxningsträning med lagkapten Johan Markusson har han dock lyckats undvika blåtiror.

– Men Markusson fick en av mig, skrattar Robert Rosén, som känns mer glad och avslappnad än på länge.

Dottern ger distans till hockeyn

En bidragande orsak till glädjen kan vara att han har blivit pappa under sommaren. I början av augusti föddes hans dotter.

– Det är en jäkla häftig upplevelse. Jag tror det kommer att påverka mig till det bättre. Man får lite distans till hockeyn.

På träningsläger i Finland

Just nu är Växjö Lakers på träningsläger i Finland. Tre matcher spelas i ett högt tempo: dubbelmöte mot Espoo Blues från den finska högstaligan och en match mot Admiral Vladivostok från KHL.

– Det blir mer som ett matchläger. Det blir ett bra test för oss att spela matcher två dagar i rad eftersom vi kommer att göra det i serien, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Bättre power play

Mycket är nytt inför den här säsongen. Elitserien har bytt namn till Swedish Hockey League, SHL, ett nytt serieupplägg ger fler lag chans till slutspel och Växjö har nio nya spelare.

Lagets akilleshäl förra säsongen, power play, ska vändas till en styrka och med namn som NHL-spelaren Colby Armstrong och Rhett Rakhshani från HV 71 ska spelskickligheten öka.

Rosén och Rasmussen i landslaget

För Robert Rosén, som återigen tillsammans med lagkamraten Dennis Rasmussen tagits ut i landslaget, blir den här säsongen en nystart.

– Laget ser väldigt intressant ut och jag får ser det som en säsong att ta nya tag och studsa tillbaka på banan igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista