Förlust efter långt uppehåll för Queens

Efter nästan en månads uppehåll var det match igen för Växjö Queens i Damligan i basket på lördagen. Men trots att Växjölaget varit inne i en bra period efter jul blev det tvärstopp mot 08 Stockholm som vann 08 Stockholm med 93-79.

- Jag är grymt besviken. Vi ska slå 08 Stockholm, säger Mattias Lundgren, coach för Växjö Queens.

- Vi spelar bra i 18 och en halv minut, sedan får dom göra nio raka poäng och istället för stor ledning i paus för oss, var det bara 39-35, fortsätter Lundgren.

Växjö Queens inledde inspirerat efter tre och en halv veckas uppehåll. Men en Nikki Weddle med alldeles för låg skott-procent i kombination med att 08 Stockholms båda bosniska landslagsspelare Agga Jablonska och Jadranka Savic blev bättre ju längre matchen led, resulterade i att Queens inte orkade med.

Inför den tredje perioden stod det 58-59 och det fanns hopp om en hemmaseger trots allt. Men när anfallen blev för korta och för omständiga kunde 08 Stockholm dra ifrån och vinna med 14 poäng.

- Det är klart att 14 poäng inte är något att snacka om, men jag känner att vi ändå var nära, säger Växjö Queens Karin Gunnarsson till SR Kronoberg efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".