Förlust efter långt uppehåll för Queens

Efter nästan en månads uppehåll var det match igen för Växjö Queens i Damligan i basket på lördagen. Men trots att Växjölaget varit inne i en bra period efter jul blev det tvärstopp mot 08 Stockholm som vann 08 Stockholm med 93-79.

- Jag är grymt besviken. Vi ska slå 08 Stockholm, säger Mattias Lundgren, coach för Växjö Queens.

- Vi spelar bra i 18 och en halv minut, sedan får dom göra nio raka poäng och istället för stor ledning i paus för oss, var det bara 39-35, fortsätter Lundgren.

Växjö Queens inledde inspirerat efter tre och en halv veckas uppehåll. Men en Nikki Weddle med alldeles för låg skott-procent i kombination med att 08 Stockholms båda bosniska landslagsspelare Agga Jablonska och Jadranka Savic blev bättre ju längre matchen led, resulterade i att Queens inte orkade med.

Inför den tredje perioden stod det 58-59 och det fanns hopp om en hemmaseger trots allt. Men när anfallen blev för korta och för omständiga kunde 08 Stockholm dra ifrån och vinna med 14 poäng.

- Det är klart att 14 poäng inte är något att snacka om, men jag känner att vi ändå var nära, säger Växjö Queens Karin Gunnarsson till SR Kronoberg efter matchen.