1 av 6
Prao-Per som "förstaklassare" på Sunnerbogymnasiet.
2 av 6
Moa, Lova, Henrik och Andreas handledde Prao-Per.
3 av 6
Blir du lönsam, lille vän?
4 av 6
Per laddar inför praon...
5 av 6
För var det mandeltorsk på torsdagar...
6 av 6
Slut för idag, tack för idag.
Förmiddag i P4

Prao-Per som gymnasieelev

25 min

I augusti 1978 började reporter Per Brolléus på Sunnerbogymnasiet i Ljungby. Idag, 35 år senare, gjorde han samma sak - fast bara för en timme. Ekonomistudenterna Moa och Lova och deras klasskamrater Andreas och Henrik tog vänligt men bestämt hand om praon.

Advokat, jobba inom FN, egen företagare och ännu en advokat - det är framtidsplanerna för gänget som Per Brolléus mötte den här förmiddagen på Sunnerbogymnasiet i Ljungby.

– Vi började i måndags och har knappt lärt oss att hitta här på skolan, menade Moa och visade omgående reporter Brolléus åt fel håll.

– Det är helt annorlunda än det var på högstadiet. Här måste man ta ett helt annat ansvar än man behövde innan, säger Andreas som vill starta eget efter gymnasiet.

Prao-Per, som "förstaklassare", blev också en resa tillbaka i tiden till hur det var då och vad den tiden egentligen betytt för resten av livet.

– Konstaterar att utbildning är viktigt, men definitivt inte livsviktigt, menade Per.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista