Byggnader förstörda i Syrien. Foto: Scanpix
SYRIEN/KRONOBERG

Växjöbo orolig för sina släktingar i Syrien

"En fruktansvärd situation"
1:31 min

Oroligheterna i Syrien fortsätter med stigande dödstal. Antonius Michel Aziz som bor i Växjö, men som har många släktingar kvar i Syrien, följer utvecklingen och han är uppgiven.

– Det är en fruktansvärd situation, det är ju ingen lag som gäller, det kan hända vad som helst. Det råder brist på nästan allting. Det finns ingen elektricitet, inget vatten och inga livsmedel, berättar Antonius Michel Aziz.

Hans släktingar bor i den norra delen av Syrien, vilken Antonius Michel Aziz beskriver har varit relativt lugn hittills, förutom bristen på livsmedel och att levnadsstandarden har blivit sämre. Samtidigt är det hela tiden oroligt kring vad som kan hända, menar han.

– Det här är ju fruktansvärt. Vi kontaktar min bror en till två gånger i veckan. Min pappa har ramlat nu och det finns ju varken medicin eller läkare som kan hjälpa honom på rätt sätt. Man kan inte hjälpa mycket härifrån Sverige nu för tiden, säger Antonius Michel Aziz.

Hur situationen kommer utvecklas i Syrien framöver är han osäker på.

– Hade det varit mellan syrierna själva, så tror jag att de hade löst problemet, men det är många som har lagt sig i det här problemet. Det blir ju internationella konflikter mellan de stora makterna till och med, hur de ska lösa det här problemet? Jag vet inte, jag ser ingen lösning på sikt i alla fall. Det råder inte politisk klokhet i det hela, de som lider av detta är ju barnen, gamla människor och enkla medborgare som dör för ingenting, berättar Antonius Michel Aziz.

Läs mer om situationen i Syrien

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".