1 av 2
Småbarnsfamiljen Lindelöv, Benny och Desere, kämpar för ett säkrare övergångsställe i Lagan. Foto: Per Brolléus/ Sveriges Radio
2 av 2
Så här ser det ut på Laganvägen i Lagan. Foto: Per Brolléus/ Sveriges Radio
Kronoberg

Kämpar för övergångsställe i Lagan

6:15 min

Det är livsfarligt att försöka gå över gatan i centrala Lagan. Det anser småbarnsföräldrarna Benny och Desere Lindelöv. Nu kräver de att Trafikverket sätter upp förstärkta övergångsställen i samhället.

– De största problemen är när man leder om trafiken från E4:an in här genom Lagen. Och det händer titt som tätt, så fort det är någon olycka eller vägarbete, säger Benny och Desere Lindelöv.

Enligt honom blir det total kaos inne i samhället. Det finns inga vanliga övergångsställen på Storgatan och Benny menar att man kan få stå upp till tio minuter för att vänta på att kunna korsa gatan. Och orsaken är den täta trafiken som blir följden vid omledning.

Stannar inte

– De flesta lastbilar och andra bilar stannar inte utan de bara gasar på. Problemer när trafiken leds in genom samhället är att samhället delas i två delar där trafiken blir mittdelare, säger Benny Lindelöv.

Nu vill familjen Lindelöv ha ett övergångsställe på Storgatan för att göra det säkrare att ta sig över gatan. Ett krav som man ställt till Trafikverket.

– Ett förstärkt övergångsställe skulle vara det bästa alternativet. Då tänds det blinkande signaler när någon ska gå över och då måste bilarna stanna, säger Benny Lindelöv.

På Trafikverket säger man till P4 Kronoberg att de sedan en tid tillbaka planerat för övergångsställen i Lagan. Mer om detta i senare nyhetssändningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista