Centrallasarettet i Växjö. Foto: Michael Breider.
Växjö

Bygget av ny enhet för strålbehandling försenat

"Berget var sprucket och inte som vi trodde"
0:57 min

Den nya strålbehandlingsenheten som håller på att byggas på Centrallasarettet i Växjö blir kraftigt försenad. Och tre miljoner dyrare än beräknat.

– När vi började gräva för grunden på den nya tillbyggnaden visade det sig att berget var sprucket och inte som vi trodde, samt att de intilliggande husen inte var grundlagda direkt på berg som vi trodde att de var. Det medförde att vi fick göra förstärkningar, berättar landstingets projektledare Ulf Honeth.

Tanken var att det nya huset skulle vara färdigbyggt den här hösten för att kunna rymma två nya strålningsacceleratorer men den tidsplanen har spruckit och just nu byggs bottenplattan på den nya tillbyggnaden.

Hela satsningen på den nya strålbehandlingsenheten, som görs i tre etapper, blir nu sex månader försenad. Och tre miljoner dyrare än beräknat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".