En helikopter lyfter för att söka efter den försvunne mannen. Foto: Nisse Thuresson
Växjö

Fortsatt stort sökpådrag efter försvunnen 79-åring från Rottne

Just nu pågår ett stort sökpådrag efter den 79-årige man från Rottne som varit försvunnen från sedan 14-tiden i går eftermiddag. Helikopter har skickats från Göteborg och poliser, den ideella organisationen Missing people, hemvärnet och frivilliga motorcykelgruppen finns med i sökstyrkan.

Polis och räddningsstjänst letade efter mannen under tisdagskvällen och under natten i närområdet kring bostaden i Rottne och även kring vattendrag, men utan resultat.

I dag fortsätter man söka av området i och omkring Rottne. Klockan 12 inledde Missing people en skallgångskedja vilket är första gången organisationen används i skarpt läge i dessa trakter enligt Missing peoples Nisse Thuresson som leder insatsen.

Polisen efterlyser tips från allmänheten om mannen som är 187 cm lång, klädd i mörkblå träningoverall, ljusgrå byxor, sandaler, blå keps och mörka solglasögon. Han ska även ha haft med sig stavar för stavgång.

Tips angående den försvunne mannen kan lämnas till polisen på telefonnummer 11414.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".