En person med en smartphone. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Sverige

Svårt att få tag på polisen under tisdagen

Polisen hade under eftermiddagen och kvällen på tisdagen omfattande tekniska problem i hela landet.Personer som ringde polisens larmnummer 114 14 hamnade i långa telefonköer och hänvisades i stället att ringa nödnumret 112.

Dessutom drabbades polisens interna datorsystem av ett omfattande fel som bland annat ledde till svårigheter att uppdatera hemsidan.

– Inne hos oss på ledningscentralen syd slocknade plötsligt datorerna, en efter en, och datatrafiken gick ner, säger Ewa Westford, kommunikationsansvarig inom Skånepolisen.

I polisens Sydsamverkansområde som innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronoberg gick man i stabsläge för att få en samlad bild av situationen.

Driftstörningarna startade vid 17-tiden, och strax före klockan 21 hade problemen rättats till.

– Sakta men säkert har de här propparna släppt. Det är för tidigt att ropa hej, men våra telefoner fungerar och vi kommer in i våra system igen, säger Westford.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista