Miroi i Växjö. Foto: Thomas Graf/Sveriges ARdio
KRONOBERG

Arbetsförmedlingen nöjd med Miroi

3:53 min

Efter att i våras ha kritiserats för att låta arbetssökande kolla på film och surfa på nätet för att fördriva tiden utlovade jobbcoachningföretaget Miroi bättring - något som Simon Nyström, arbetssökande, menar inte har blivit av. Men Arbetsförmedlingens och Mirois bild av det hela ser annorlunda ut.

Magnus Fransson är sektionschef på Arbetsförmedlingen i Växjö med ansvar för jobb- och utvecklingsgarantin, och han är nöjd med den förändring som gjorts.

– Jag upplever att vi har ett väldigt bra samarbete idag, man har från Mirois sida förbättrat och gått mer än halvvägs med att man har stärkt upp utanför avtalet, berättar han.

Varken Arbetsförmedlingen eller Miroi känner till det som Simon Nyström berättade i morse.

– De kör fortfarande med film och alla surfar ju hela tiden efter de tio till femton minuterna i början, sa Simon Nyström.

Tony Timmerbäck är affärsområdeschef för Mirois verksamhet här i länet och menar att en kundundersökning som genomfördes för några veckor sedan, där 67 personer svarade, visade en stor förändring med fler nöjda deltagare nu.

– Av de 67 så var det åtta stycken som var missnöjda, resten var nöjda med vår verksamhet. Det är en klar förbättring jämfört med under våren då kundnöjdheten var under 50 procent, berättar Tony Timmerbäck.

Magnus Fransson, sektionschef på arbetsförmedlingen i Växjö, ser ingen anledning att säga upp avtalet med Miroi.

– Vi är nöjda med den förändring vi gjort, samtidigt som vi har säkrat upp kontrollsystemet i den meningen att vi har tätare kontakt, gemensamma dialoger och fortlöpande kontakt för att förbättra verksamheten och självklart går allt att förbättra, säger han.

Har du eller någon du känner erfarenheter av Miroi? Har det blivit bättre? Kommentera här eller mejla till eftermiddag.kronoberg@sverigesradio.se. Du kan också ringa vår insändartelefon på 0470-10 400 eller kommentera på våra sociala medier.

P4 Kronobergs rapportering om jobbcoachningföretaget Miroi

Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

Lyssnarna om Miroi

I våras fick vi in mängder av röster från er lyssnare om det kritiserade företaget. Här kan du läsa några av dem. Självklart efterlyser vi fler. Har Miroi blivit bättre? Hör av dig - du också!#link=351929#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista