ROTTNE

Den försvunne 79-åringen från Rottne funnen

Den 79-årige man från Rottne som varit försvunnen sedan i går hittades i eftermiddags av en av polisens hundförare. Mannen var mycket medtagen, men mår efter omständigheterna bra, enligt polisen. Han hittades liggandes i skogen mellan Rottne och Brittatorp.

Det har under dagen idag varit ett stort sökpådrag efter 79-åringen, som nu under eftermiddagen tillslut hittades av polisens hundförare.

Sökandet har under dagen varit stort, då helikopter skickades från Göteborg för att delta. Även poliser, den ideella organisationen Missing people, hemvärnet och frivilliga motorcykelgruppen fanns med i sökstyrkan.

Polisen har tagit hjälp av militär för att få ut mannen ur skogen då platsen var svårframkomlig, och mannen kommer sedan att föras till lasarettet.

P4 Kronoberg har även pratat med Nisse Thuresson, som är en av de från organisationen Missing Peoples som hjälpt till med eftersökningen. Han säger att 79-åringen efter omständigheterna mår bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".