Emma Rönngren åker snart till Ryssland som volontär. Foto: Anne Marchal/Sverigesr Radio
Kronoberg

Emma blir volontär i Ryssland

2:16 min

Grått, tungt och ett krångligt språk. Så kanske många uppfattar Ryssland. Och det är just det svårtillgängliga som har charmat 23-åriga Emma Rönngren från Hultannäs utanför Åseda. Nu flyttar hon till Ryssland för att bli volontär.

– Jag har alltid älskat allt som har med  Ryssland att göra. Det som faschinerar mig är både det där grå, lite fula och stelbenta och samtidigt det färgglada och vackra. Det är därför jag lockas av landet, säger Emma.

I höst ska hon volontärarbeta i Samara som ligger 110 mil öster om Moskva. Hon ska vara kommunikatör i fyra månader på ICYE Russias kontor som är PeaceWorks motsvarighet i Ryssland.

PeaceWorks är en ideell fredsorganisation av och för unga och ett av målen är att få ungdomar att engagera sig i samhällsutveckling och att stärka ungdomsrörelser.

Och för att lära sig mer ryska än hon redan kan så snabbt som möjligt har Emma Rönngren valt att bo hemma hos en värdfamilj.

– Det är inte så många i Samara som kan engelska och det tycker jag är jättebra eftersom jag vill prata så mycket ryska som möjligt. Sedan blir det nog mycket tedrickande också tror jag, man dricker väldigt mycket te i Ryssland, säger Emma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista