1 av 7
Prao-Per framför det som ska bli Ugglas scen.
2 av 7
Pär Faeltenborgs sida när P-skylten lyftes var tydligen tyngre.
3 av 7
Elever från byggprogrammet reder ut hur scenen ska monteras.
4 av 7
Riggen som ska elva meter upp i luften monteras.
5 av 7
Festivalgeneral Faeltenborg har koll på var allt ska placeras.
6 av 7
Början till scengolvet...
7 av 7
Enorma mängder aluminiumställningar ska bli en scen.
Förmiddag i P4

Prao-Per byggde Ugglas scen

27 min

På lördag står Magnus Uggla, Yohio och Sean Banan på scenen som Prao-Per Brolléus byggde idag. Tjugo meter bred, elva meter hög och som upp emot tiotusen personer ska rikta blicken mot under Älmhults Familjefestival.

Ja, han byggde inte den själv och gjorde inte särdeles stor nytta heller. Handledare Pär Faeltenborg, som vid ett tillfälle faktiskt gett en praoelev från skolan underkänt, menade dock att viljan fanns där men att kunskapen och förmågan var det sämre med.

Tre "byggherrar" såg till att de 30 eleverna från byggprogrammet på Haganässkolan ganska snabbt kunde få upp basen till det som senare under eftermiddagen blev scengolvet på grusplanen utanför gymnasiet i Älmhult.

– Jag har för fullt förtroende för att de här killarna och tjejerna får ihop det hela och hoppas du gör så lite skada som möjligt, menade handledare Faeltenborg.

– Det viktigaste jag gjorde var väl att plocka bort en P-skylt som hade råkat hamna mitt i scenen, berättade Prao-Per. Min sida vägde inte många kilo, men handledaren verkade tycka att hans sida var jättetung. Fattar inte varför, men kolla bild 2 i bildspelet här ovanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista