Suzanne Frank. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio.
RYANAIR/SMÅLAND AIRPORT

Frank (M): Det är ett missförstånd

1:33 min

Nu bemöter Alliansen och Suzanne Frank (M) kritiken kring gårdagskvällens ägarmöte för Småland Airport. I morse anklagade Socialdemokraternas Anna Fransson Alliansen för att mötet var som en domstol där de blev uppläxade för att ha kritiserat Ryanair.

Kritiken gäller även att man skickat ett pressmeddelande med ett gammalt citat om att styrelsen var enhälligt positiv till att Ryanair trafikerar Småland Airport.

Men det moderata landstingsrådet Suzanne Frank menar att Anna Fransson (S) misstolkat pressmeddelandet och att det inte var från alla som deltog på mötet.

– Det är ett missförstånd om man tror att oppositionen var med utan det är majoritetsföreträdarna som skickade ut det.

Men när man ser pressmeddelandet framstår det ju som att ni var eniga. Kan du förstå att det kan tolkas som att ni var eniga?

– Det kan jag inte säga men det var inte alls vår avsikt på något sätt.

Ni använder ett citat som du säger ni var eniga om i maj. Det har ju hänt en hel del sedan dess. Senast igår gick arbetsmarknadsministern ut och underströk vikten av att vara med i facket och kritiken mot Ryanair har ju blossat upp inte minst den senaste tiden. Trodde du verkligen att alla var eniga inför det här citatet och att man kunde använda det igen?

– Vi tyckte igår att det var väldigt viktigt att vi på ägarsamrådet ställde oss bakom det uttalande som en enhällig styrelse gjorde i maj, inklusive socialdemokrater, där man uttryckte sig positiv till den trafik som bedrivs av Ryanair på Småland Airport och att man gärna ser att den utvecklas med fler destinationer i framtiden.

Anna Fransson beskriver det här mötet som lite av en domstol. Vad är din uppfattning om mötet igår?

– Jag ställer mig väldigt frågande till den typen av uttalande, jag tror hon råkade i affekt när hon uttalade sig på det sättet. Det var ett ganska känslosamt möte från Socialdemokraternas sida.

Vad tycker du? Borde det kritiserade flygbolaget Ryanair få trafikera Småland Airport?

Fler artiklar om Ryanair och Småland Airport

P4 KRONOBERG PÅ SOCIALA MEDIER

Följ och diskutera våra nyheter på Twitter, Facebook, InstagramPinterest och Google Plus 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista