Kicki Rydemalm, Förmiddagens filmkritiker. Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio
FÖRMIDDAG I P4

"Cate Blanchett imponerar i ny Woody Allen film"

Förmiddag i P4:s filmrecensent Kicki Rydemalm har tittat på tre nya filmer och satt betyg på filmerna. Twilight-fansen kommer gilla nya The Mortal Instruments: Stad av skuggor. Blanchett imponerar i Blue Jasmine. Dokumentären Stories we tell får en stark fyra.

The Mortal Instruments: Stad av skuggor

Action, fantasy, äventyr

Regi: Harald Zwart

Skådisar: Lily Collins, Lena Headey, Jared Harris, Robert Sheehan mfl

Handling: Clary blir vittne till ett mord på en nattklubb men det märkliga är att det bara var hon som kunde se det. Dagen efter försvinner hennes mamma och plötsligt blir hon uppsökt av Jace, en av killarna på nattklubben. Jace är skuggjägare och är där för att skydda Clary som plötsligt är indragen i värld av änglar, demoner och varulvar, allt parallellt med hennes vanliga.

Betyg: 3

Blue Jasmine

Drama

Regi: Woody Allen

Skådisar: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard mfl

Handling: Efter sina äventyr i London, Barcelona, Paris och Rom är Woody Allen tillbaka i USA. Den här gången har han fått med sig Cate Blanchett i rollen som överklassfrun Jasmine. När hennes man Hal avslöjas som storbedragare i både affärer och kärlek får hon se hur hennes sociala prestige och sitt lyxliv fullkomligt förintas. Totalt utblottad flyr hon New York och flyttar in hos sin hårt arbetande syster Ginger i San Francisco. Inte oväntat uppstår en enorm kulturkrock, men också en möjlighet för de två systrarna att ta itu med sina respektive problem. 

Betyg: 3

Stories We Tell

Dokumentär

Regi: Sarah Polley

Skådisar: Sally Potter med familj

Handling: Skådespelerskan och regissören Sarah Polley bar på en hemlighet under många år. Till slut bestämde hon sig för att berätta sin familjehistoria i en dokumentärfilm där syskonen, pappan, närstående och vänner får sätta ord på sina upplevelser av livet, uppväxten och den stora familjehemligheten.

Betyg: 4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".