1 av 3
I slutminuten av den första halvleken släppte Ljungbys målvakt Linus Rosholm in matchens enda mål. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 3
Ljungbys Johan Frisk och hans lagkamrater lyckades inte med de avgörande passningarna framför mål. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 3
Mario Delic i Ljungby stångas framför mål med en Hässleholmsspelare. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Fotboll

Ljungby IF har bytt himmel mot helvete

Joakim Ivansson, Ljungby IF: Vi har ett jävla oflyt
4:05 min

Efter en lysande vårsäsong med bara en förlust på elva matcher, har nu Ljungby IF:s herrlag i division 2 fem raka förluster efter sommaruppehållet. Förlust nummer fem i raden kom mot Hässleholms IF med 0-1.

Inför säsongen var det inte många som hade tippat Ljungby IF som ett topplag i division 2 sydöstra götaland. Men när lagen gick på sommarvila i juni hade Ljungby bara förlorat en av elva matcher.

När serien blåstes igång igen i augusti var flytet som bortblåst och lördagens 0-1-förlust mot Hässleholm var den femte raka förlusten. I den jämna tabellen har nu Ljungby dalat från toppen och allt närmare botten.

– Det är en sådan besvikelse. Allt går emot oss. Vi har ett jävla oflyt just nu, säger Ljungbys lagkapten Joakim Ivansson efter att ha lyssnat på Hässleholms segersång.

Oflyt och oförmåga att göra mål är två förklaringar till de många förlusterna. Och att det inte är i backlinjen och på målvaktssidan problemen finns kan utläsas av att de tre senaste matcherna slutat med 0-1-förlust. I dagens match gjorde dessutom rutinerade målvakten Linus Rosholm några fina räddningar i slutet av första halvlek. Men i slutminuten av första halvlek tvingades han ändå släppa in matchens enda mål som gjordes av Hässleholms Krister Mogianos.

Ljungby IF:s tränare Robert Grandén säger att det ofta är den avgörande passningen framför mål som går fel. Därför blir det inga riktigt vassa målchanser.

– Det gör ju riktigt ont i hela kroppen, både fysiskt och psykiskt, konstaterar Ljungbys tränare Robert Grandén, som ändå tycker att hans lag spelar bra.

– Prestationerna var likvärdiga i våras men då gick allt in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".