Carl Tobiazon berättar om polisens framgång på Facebook. Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio
Kronoberg

Fullt med stöldgods hos polisen

"Vi har 1 600 skruvdragare just nu"
1:13 min

Det är fullt med stöldgods i polisens förråd just nu, allt ifrån skruvdragare till båtmotorer ligger på hyllor och golv. Och även om polisen i länet är bra på att försöka hitta ägarna till de stulna föremålan är det mängder med föremål som slängs eller säljs.

Enliigt godsspanaren Carl Tobiazon kan vissa saker vara svårare att spåra var de hör hemma och då får polisen göra sig av med sakerna på annat sätt.

–- I de specifika fallen där vi inte hittar ägarna så tas det beslut om att sakerna ska förstöras eller säljas, och pengarna tillfaller då staten, säger Carl Tobiazon.

I polisens förråd är stöldgodset sorterat efter olika föremål, bilar för sig, handverktyg gräsklippare, båtmotorer för sig. Till exempel finns det just nu 1 600 stulna skruvdragare i länet!

-- I sådana fall är det bra om det finns unika kännetecken eller märkningar. Sådana faktorer gör det lättare för oss att spåra ägaren, säger Carl Tobiazon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".